$uuret $etelit aloitti nykyisellä kokoonpanollaan 1995 Hotelli Lappeen Doris-yökerhossa, hätäisesti tarjolla olevaa keikkaa varten osin silloin toimineen ’Kaunis Nainen’-yhtyeen jäsenistä, sekä parista ulkopuolisesta puritaanista kasattuna. Teemailtaan tilattu minikeikka sujui niin notkeasti vain yhden pikaisen, akustisen treenin jälkeen, että kokoonpanolla päätettiin jatkaa edelleen uusien keikkojen toivossa. ’Kaunis nainen’-nimellä tehtiin vielä toinenkin keikka, talvella ’96, mutta tämän jälkeen -Simo Klemin palattua kitaran varteen riemuretkeltään Intiasta- yhtyeen nimi muuttui $uuret $etelit-muotoon. Ohjelmistoa alettiin kasaamaan vanhalta pohjalta..ja keikkayleisöltä saadun vastakaiun mukaan. Simo jätti orkesterin 2005 marraskuussa, mutta nelihenkinen $etelit jatkaa entisellä raivolla!

’Voisko tän soittaa Twistinä?’ – usein pohdittu asia treeneissä

$uurien $eteleiden ohjelmisto koostuu cover-kappaleista, aina ’60-luvun klassikoista jo tuoreempiin, samassa ikituoreessa hengessä tehtyihin kappaleisiin. $etelien jäsenten musiikillisissa taustoissa on kuitenkin sen verran sekalaisia vaikutteita, (Agentsista Dire Straitsiin, Paavo & Zephyristä rankempaankin heavyyn) että jokainen kappale saa omintakeisen $$-leiman sointiinsa. Yhdistävä tekijä $uurien $eteleiden musiikissa kuitenkin on rautalankasävytteisyys. Nauhakaikujen siivittämällä kitarasaundilla yleisön spittarit ja korkokengät saadaan heilumaan rockista twistiin, slovarista shuffleen…

’Saako soittaa kaksi shufflea peräkkäin?’

Keikkaa tehdään nykyisellään sen verran mitä pienimuotoinen ’hajaannus’ miehistön suhteen antaa myöden. Pari jäsentä on vuosien saatossa saanut jo perheenlisäystäkin, mutta meno ei juuri ole laantunut! Keväästä 2003 lähtien $etelit tekivät ensimmäistä pitkäsoittoaan, jonka julkaisajankohta oli kesäkuussa 2004. ’Sillä silmällä’-nimellä ristitty albumi pitää sisällään kipakkaa tulkintaa kolmentoista klassikon verran….tallennuspaikkana toimi TL Soundin studio Mikkelin työväentalolla ja masteroinnin hoiti Finnvox. $etelit toimii oman ohjelmatoimiston välityksellä. Jos haluat $uuret $etelit keikalle, ota yhteyttä!

Repertuaari sopii ’saunasta suvihäihin’ – tarvittaessa teemme myös tilaisuuksien äänentoiston, käytettävissämme on myös ulkotapahtumiin riittävää kalustoa, tarvittaessa laadukasta langatonta mikkiä jne!